Kaos att föredra framför struktur

Frågorna till El Perro del Mar-intervjun är äntligen klara. Likaså inläsningen av de ofantliga mängder intervjuer som hon gjort genom åren. Gemensamt för de flesta av dem är att de på ett eller annat tar ett sidospår som innefattar eventuell gudstro, andlighet, människans existens och himlen. Om allt går som planerat kommer inga av de ämnena att finnas med i min variant. Men när gick det senast som planerat? Är det ens något att sträva efter över huvud taget?

Det brukar sluta på ett av följande två sätt:

  1. Personen svarar trevligt och vältaligt på samtliga frågor. När man därefter ska skriva ned resultatet går det snabbt och smärtfritt.
  2. Personen svarar på vissa frågor men undviker andra, alternativt tolkar dem som en ursäkt att komma in på ett nytt spår. Svaren är allt från ett ord (ja/nej/kanske) till en fem minuters monolog. När man därefter ska skriva ned resultatet blir det ett helvete med att få det att gå ihop. Vissa svar är i värsta fall en utläggning om något helt ovidkommande och kan i bästa fall användas delvis.

Lustigt nog brukar alternativ 2 ge bäst resultat, så jag kan bara hoppas att ”Hunden från havet” flummar iväg lite. Det kanske slutar med en artikelserie i femton delar rörande varat?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s