Nytt från Kent

De lever!

Kent

Jag vill omedelbart säga att jag inte är särskilt förtjust i Kents senaste skiva, Tillbaka till samtiden (2007). Den är ganska platt och über-elektrisk, och om än den innehåller spåret Columbus, tillika bandets bästa låt någonsin, så är resten en stor besvikelse.

Jag är dock inte en av dem som tycker att ”det var bättre förr”. Eller, lite kanske, men förr i min Kent-värld innebär duon Vapen & Ammunition och Du & Jag Döden från 2002 respektive 2005 bandets höjdpunkt, tillika mina all-time Kent-favoriter.

Nu är det så dags för ännu en skiva av Eskilstunas finest. I och med förra skivsläppet och den efterföljande turnén var lovorden från media färre och de hårda orden fler. Även inbitna Kent-fans i min omgivning tycktes ha tröttnat en aning på bandet och ser hellre tillbaka på Verkligen och Isola än lyssnar på nytt material. Man får hoppas att nya skivan lockar fansen…här kommer det, *trumvirvel* Tillbaka till samtiden.

Fy fan vad ostigt! Förlåt för den men jag kunde inte låta bli. Det blir späkning efter jag publicerat det här inläggget, jag lovar.

Jag hoppas verkligen att kommande skivan, där delar av inspelningarna skett i Berlin, blir en succé. Kent är inte bara ett av de bästa banden i Sverige utan även ett av de viktigaste. Konserten i Skellefteå 2005 tillhör fortfarande höjdpunkterna i mitt konsert-liv och jag hoppas innerligt att jag får tillfälle att bli bortblåst än en gång.

Annonser

Ett svar

  1. Man har ju olika smak, men har aldrig förstått vad som är så ”bra” med Kent, tycker det är riktigt uselt!

    26 april, 2009 kl. 18:14

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s