Lennart Persson 1951-2009

Jag fick nyss en smärre chock. Sveriges genom tiderna bästa musikskribent, Lennart Persson, har avlidit. Att läsa en recension eller en krönika skriven av Lennart skapar ett begär efter att få lyssna till just den låten, artisten eller skivan. Och då han inte skrev om musiken som för tillfället befann sig i rampljuset, utan den perifera och smått bortglömda musiken, får jag nog säga att oerhört många timmars letande och lyssnande i grunden härstammar från ett tips från Lennart Persson.

För alla som har det minsta intresse av musik och litteratur rekommenderas de textsamlingar som finns utgivna. Feber-samlingarna 1 och 2 samt Sånger om sex, Gud och ond bråd död är lika mycket en läsupplevelse som musiktips. Annars kan ni leta fram era gamla Sonic-tidningar och bevittna Sveriges bästa retro-avdelning, värd halva tidningspriset bara den. Sonic har för övrigt alldeles nyss lagt upp en fin text med anledning av Lennart Perssons bortgång.

Att han dessutom, i såväl Studio Pop som i diverse tv-framträndanden, verkade vara den snällaste människan på jorden gör att det känns ännu tråkigare.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s