Eminem – Relapse

Eminem - Relapse

Konceptskivor kan sluta på två sätt. Antingen blir det fantastiskt, tillika en hylling till albumformatets möjligheter och där varje spår vänder och vrider på ett tema tills det inte finns något mer att säga…någonsin.

Eller så blir det som Eminems Relapse (sv. Återfall), en tjatig upprepning i alldeles för många spår där det inte handlar om att vrida och vända på, i det här fallet, missbruket utan istället upprepa praktiskt taget samma låt i all oändlighet. Eller förresten, nu överdrev jag, lite personangrepp och några tits n’ ass-referenser dyker också upp.

Eminem är utan tvekan min favoritartist i hip-hop-världen. De tidigare skivorna spelas med jämna mellanrum och jag kan inte låta bli att imponeras över de textmässiga och framförallt melodiska inslagen.

Däremot, som så många gånger tidigare, kommer det här med alla säkerhet att bädda för en smått fantastisk uppföljare. Relapse betyder troligtvis mer för Eminem själv än för någon lyssnare och när den väl är släppt kanske spärrarna släpper och arbetet med något…friare kan ta sin början.

Relapse finns redan nu på Spotify för den som vill lyssna. Klicka här för för en Spotify-invite.

*****

Recensioner i pressen

Aftonbladet

Arbetarbladet

City

DN

Dagens Skiva

Expressen

Groove

Nöjesguiden

Sonic

SvD

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s