Snart duggar dödsfallen allt tätare

Ingen människa med ögon och öron i behåll kan väl ha missat att ”The king of pop”, Michael Jackson begravdes igår. Minnesceremonin var väl sådär. Det känns bisarrt att titta på direktsända människor i sorg, personer som begraver sin son, bror och pappa. Det blir lite för verkligt att titta på. Men nu är i alla fall Michael Jackson död och begraven till allmänhetens stora sorg (tänk vad lätt vindarna kan vända).

Inom de närmsta 10-15 åren kommer dock någon eller några (eller kanske rent av alla) av dessa personer att vandra mot de sälla jaktmarkerna: Bob Dylan, Mick Jagger, Keith Richards, Chuck Berry, Aretha Franklin, Tina Turner, Paul McCartney, Solomon Burke, Robert Plant, Ozzy Osbourne, David Bowie med flera, med flera.Kort sagt, det kommer att bli en sjuhelvetes massa galor under de kommande decennierna och frågan är om de kommer bli lika spektakulära som gårdagens Vegas-värdiga spektakel. Förstår ni vilken oerhörd musikkraft som kommer försvinna? En värld utan Dylan? Otänkbart i min värld, speciellt nu när han spottar ur sig bättre alster än på 40 år. Stones? DÄR tror jag att det kommer att bli en sjuhelsikes avskedsgala, vare sig det blir Mick eller Keith som går först. Även Aretha kommer troligtvis att få en soul-hyllning värd…ja Aretha!

*****

Någonting säger mig att Bruce Springsteen kommer att kunna halvtidsjobba som första gradens ”hyllare” under en tid framöver.

*****

I Sverige kommer troligtvis Thåström, Plura, Ulf Lundell, Mikael Wiehe och resten av det gamla gardet avlida inom en tjugoårsperiod. Känns tungt det med.

*****

Nu finns det säkert många av er som tänker: ”Ja men musiken kommer ju alltid att leva kvar.” Jo, visst. Men det kommer då aldrig ett tillfälle när man sitter med den nya Stones/Dylan/Bowie/etc.-skivan i sin hand och tror sig veta att det kommer ännu fler. Det är slut, finito, the end.

*****

Angående galan: John Mayer visade under gårdagens ceremoni att han är precis lika tråkig som alltid. Några riff på sin gitarr och sen var det bra med den saken. Tack och hej!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s