Tankar om Bob Dylans frånfälle från Spotify

Mycket snack i dagarna om att Bob Dylan plockat bort sin musik från Spotify. Det är dock bara halva sanningen då låtkatalogen fortfarande finns tillgänglig för Premium-kunder.

Dylan på Spotify

Det senaste jag läste var att Dylan (via sitt skivbolag) plockat bort låtarna på grund av den allt för låga ljudkvalitén. Tydligen verkar det vara bättre ljud på Premium-tjänsten och därför kostar det nu 99:- /mån att få en dos av Dylan. Om detta är den faktiska orsaken eller inte låter jag vara osagt. Däremot är det bättre ljudkvalité på Premium-musiken:

Spotify in its purest form. As a Spotify Premium member you get unlimited access to a world of great music without advertising, plus the ability to stream at a higher bit rate of 320kbps, so you can listen to all your favorites in hi-fidelity.

Sen när jag ändå är inne på Dylan; vad är grejen med den pilgrimsfärd han är ute på? Neil Young, John Lennon och nu Bruce Springsteen? Är det månne en cover-skiva på gång och inspiration börjat insupas?

Man kan ju alltid hoppas.

2 svar

  1. Fast det verkar ju bara vara dem senaste skivan ”Together Through Life” som är tillgänglig via premiumkontot. Klassiker som ”Highway 61 Revisited” är ju helt bortplockad. Oroväckande utveckling tycker jag.

    17 augusti, 2009 kl. 21:03

  2. Är det rent av så illa…fan också!

    I så fall är det bara att beklaga sig och hoppas att den rättighetstvisten (som det tydligen rör sig om enligt NME) löser sig illa kvickt.

    Min gissning är att Rolling Stones, innan veckans slut, plockar bort sina skivor. God tillgänglighet men dålig ersättning känns inte riktigt som något herrarna Jagger och Richards brukar gå med på.

    17 augusti, 2009 kl. 21:27

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s