Nu låter det ju också…

För de 140 sketna kronor som precis spenderades kommer jag kunna bjuda er på lite välsmakande, och förhoppningsvis tämligen exklusiv, lyssning via bloggen.

Först ut är en av mina bootleg-favoriter den senaste tiden. Outlaw Pete heter favoriten från Bruce Springsteens senaste skiva och när spelningen från San José nådde mina öron växte låten ytterligare några klasser. Det är få bootlegs som lyckas bibehålla någon form av bas-ljud. Ofta rör det sig om en ylande elgitarr och en skrålande publik och någonstans, långt borta i bakgrunden, kan man ana en bastrumma.

Kanske är det Max Weinberg som gett sig fasen på att hjälpa bootleg-skaparna på traven? Kanske är det ett semi-proffs som sköter inspelningen. Vad svaret än må vara så är ljudet riktigt hyggligt. Låten i sig är oklanderlig.

Det är också ett bra tillfälle för er att verkligen lyssna på Bruce och vilken röst mannen besitter. En faktor som allt för ofta hamnar i skymundan när Bossen diskuteras. Trots att vi svenskar trycker upp 16-sidiga bilagor varje gång han är på intågande.

Lyssna och njut

Bruce Springsteen & E-Street Band – Outlaw Pete (San José, 2009-04-01)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s