”Fuck it – Let’s go bowling”

Det sägs att dygnet har tjugofyra timmar, men frågan är om jag inte lyckades klämma in en tjugofemte idag. Åtminstone känns det så. Helt slut i kropp och knopp.

10:00 – Släntrar in till seminariet om Kultursverige 2009. Kör en gedigen men allt annat än upphetsande redovisning av vad som mycket väl kan vara världens torraste material. Fnöske är rena blötdjuret i jämförelse.

11:30 – Rusar mot Aula Nordica för att lyssna på och ta bilder av Isabella Löwengrip (a.k.a. Blondinbella) under hennes föreläsning. Tar cirka 130 bilder i vad som visar sig vara en belysning modell jobbigare.

12:50 – Bokar in en intervjutid (13.30 i Aula Nordica) via hennes assistent Emelie.

12:55 – Springer, jag upprepar SPRINGER, för att hinna tillbaka till Nedre Redaktionslokalen i humanisthuset. Passar på att göra vinterns största vurpa (hittills) och sträcker en muskel som hittills varit okänd för mig.

13:00 – Flämtar mig igenom ytterligare en redovisning, den här gången om Kulturpropositionen 2009 (Deja vü – javisst). Här inser jag hur oerhört mycket jag svettas och lökringarna börjar så smått tränga igenom, inte bara tröjan utan även koftan.

13:29 – Redovisningen tar äntligen slut och jag kastar mig iväg med telefonen tryckt mot örat för att ringa Assistent-Emelie och försäkra mig om att de inte stuckit. Springer till den grad att jag måste låtit som en pervers flämtare när hon svarade. Lökringarna har vid det här laget nått LP-format. Nya direktiv: Möta upp dem på Corona.

13:31 – Inser att jag för fan inte kan visa mig så här offentligt och tar en minut för att hämta mig. Vart tog konditionen vägen?

13:31:01 – Det slår mig att jag ska göra en intervju och att hon faktiskt besvarade de flesta av mina nedskrivna frågor redan på föreläsningen. Okej, tänk snabbt Anders, vad gör du?

13:31:05 – ”Fuck it – Let’s go bowling.”

13:35 – Slänger iväg den enda egentligt vettiga fråga som finns kvar i blocket…

14:15 – Tar lite bilder och säger adjö.

— Väl hemma följer en paus med dusch och klädbyte som följd —

15:30 – Inser att några av bilderna behöver bearbetning för att över huvud taget fungera. Brusreducerar där det krävs och funderar allvarligt på att ta ett Finax-lån på 30 000 till ett nytt objektiv.

17:00 – Bilderna är klara och några skickas till Assistent-Emelie.

— Pratar med Hanna och gör därefter upp en struktur för artikeln—

18:30 – Slut snus! Iväg till Ica Maxi i en snålblåst som känns som sandpapper mot kinderna.

20:00 – Middag

20:30 – Sammanställer lite av innehållet på diktafonen och skriver inledningen.

21:00 – Påbörjar det här blogginlägget

Intervjun kan ni läsa på Vertex.nu inom kort.

Annonser

Ett svar

  1. Ping: Dygnets tjugofyra timmar « Kulturkonsument

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s